Prinsă în flagrant în timp ce ÎNȘELA o bătrână prin metoda ”ACCIDENTUL”, la Timișoara. Ce recomandă polițiștii

- Advertisement -

Poliţiştii Secţiei 2 Timişoara au depistat sâmbătă, 21 februarie 2015, în flagrant, o tânără în timp ce ridica o sumă de bani, de la o persoană care tocmai fusese înşelată prin metoda ”accidentul”. Victima, o bătrână în vârstă de 64 de ani, din Timişoara, a fost apelată telefonic de către o persoană care s-ar fi recomandat ca fiind procuror, înştiinţând-o că fiica sa a fost implicată într-un accident rutier, care s-a soldat cu rănirea unei fetiţe şi, pentru a fi sprijinită în anchetă, trebuie să achite 1.500 de lei.

Bătrâna a sesizat poliţiştii, iar în urmă cu puţin timp aceştia au realizat prinderea în flagrant a tinerei de 24 de ani, care s-a întâlnit cu femeia pe o stradă din municipiul Timişoara pentru a ridica suma de bani, iar toate persoanele implicate în această acțiune au fost conduse la sediul Secţiei 2 Timişoara pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:
• depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;
• înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Poliţia Română vă recomandă:
• verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
• dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
• fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;
• nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

VIDEO Sistemul de management al traficului din Timișoara, INUTIL împotriva șoferilor din cauza IPJ

Sistemul integrat de management al traficului din Timișoara se...

FOTO/VIDEO Tiganii din Timisoara circula ILEGAL ”fara numar”, spre NEPASAREA Politiei

Sute de mașini conduse de rromi pot fi zărite...

VIDEO Circ la o inmormantare cu tigani! Politia le-a ridicat o masina, pe Calea Stan Vidrighin

Înmormântarea unui cetățean de etnie rromă a fost transformată...

RAZIE de proportii a politistilor din Timis, azi-noapte. Vezi bilantul actiunii!

In cursul nopții trecute, poliţiştii timişeni au acţionat pe...