La numai opt ani a devenit campion național călcând pe urmele tatălui, bunicului și a străbunicului său. Patrick Pascotă, fiul multiplului campion național și internațional, Ionel Pascotă, a fost unul dintre invitații speciali ai evenimentului ”Vama sub lumini de Oscar”, un eveniment la care au luat parte lectori de top din ţară şi străinătate.
Cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România a mai cuprins proiecţii de film, fotografie expoziţii şi concerte și s-a desfășurat în perioada 21-30 august, toate cursurile, seminariile şi atelierele fiind gratuite, evenimentul fiind la cea de-a şasea ediţie.
”Vama sub lumini de Oscar este mai mult decât un festival, este o provocare pentru toţi cei care sunt pasionaţi de artele vizuale să intre într-o concurenţă, să se specializeze cât mai mult, să înveţe unii de la alţii, să lege prietenii şi colaborări şi, în final, împreună să dezvoltăm artele vizuale din România. Încă de la început am pornit această aventură în lumea artelor pe principiul că vrem să oferim ceva celor la fel ca noi – iubitorilor de arte vizuale. Ne bucurăm că este singurul festival din România care, prin concept, a reuşit să aducă împreună cei mai importanţi producători de aparate foto-video profesionale: Nikon, Canon şi Olympus, companii care au susţinut în acest an VSLO”, spune Cătălin Rudolf, directorul Festivalului ”Vama sub lumini de Oscar”.
Un fotograf din Galați și-a adjudecat premiul VSLO la categoria motorsport, acesta reușind să câștige competiția cu ajutorul a două fotografii care-l aveau ca protagonist pe micuțul Patrick, cel care a fost ”nevoit” de împrejurări să intre cu roțile motocicletei în valurile mării. Lectorul workshop-ului motorsport a fost realizat cu ajutorul lectorului Andrei Ciobică, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din sportul cu motor din țara noastră.
„Mă bucur că i-am avut alături de noi pe doi dintre cei mai promițători tineri motociclisti din România. Patrick Pascotă și Răzvan Teodorescu au făcut un spectacol total pe plajă, spre deliciul clor peste 55 de fotografi prezenți la workshop-ul meu. Sper să îi am și pe viitor alături de mine în alte acțiuni de popularizare a motociclismului din România”, a povestit lectorul Andrei Ciobică.
De cealaltă parte, Cristian Năstase, a explicat cum a ”gândit” fotografia câștigătoare. ”În momentul în care am ajuns pe plajă mi-a venit ideea să mă folosesc de pietroaiele aflate acolo, să le aranjez astfel încât să pot fotografia printre ele și să prind un moment de maxim cu motociclistul. Mi-a luat ceva timp până când am “nimerit” ce voiam și în tot acest timp mi-a fost teamă că s-ar putea încheia scena și nu voi apuca să prind “acea fotografie” pe care mi-o doream. În cele din urmă am reușit și m-am bucurat de trei ori: când am făcut-o, când am aflat că am luat locul 1 și continui să mă bucur de ea. Multumesc VSLO, mulțumesc Andrei Ciobică”, a declarat câștigătorul concursului de fotografii.