Ingrediente:
Chec:
6 ouă
2 1/2- 3 căni faina
150 ml ulei
3/4 cana lapte
2 căni zahăr
1, 1/2 plic praf de copt
2-3 linguri cacao
2 plicuri zahăr vanilat
Crema
2 budinci vanilie
600 ml lapte
2 pachete margarina sau unt
10 linguri zahăr
Glazură
200 g ciocolată de menaj
50 ml lapte şi o bucăţică mică de margarina sau unt
Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus se prepară compoziţia de chec care se împarte în două, se pun în două tăvi identice, unul rămâne simplu iar în celălalt se adăugă cacao.Se coace la foc mediu 175-180 grade. După ce s-a copt se lasă la răcit.
Crema: Budincile se prepară conform instrucţiunilor de pe plic cu diferenţa că se foloseşte doar 600ml lapte la sfârşit după ce s-a îngroşat se adăugă zahărul şi zahărul vanilat.Se lasă la răcit. Untul sau margarina se spumează bine şi se adăugă treptat budinca răcită bine.
Checul se taie simultan şi cel simplu şi cel cu cacao şi se unge fiecare felie cu cremă (o felie albă una maro). Rezultă două torturi mai lungi care se îmbracă în crema (dar nu multă), peste care se toarnă glazura de ciocolată preparată pe baie de aburi şi uşor răcită.Se lasă la răcit câteva ore în frigider.
Vă doresc Pofta Buna!!!