”Trebuie să ne pregătim pentru momentul în care lucrările de reabilitarea a Centrului Istoric vor fi finalizate pentru că nu se cade ca la acel moment (la finalizarea lucrărilor de reabilitare- n.r.) să vedem pavaje foarte frumoase și toate amenajările excelente și clădiri cu pereții degradați” a declarat astăzi, Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
Edilul-șef susține că lucrările de renovare ale clădirilor care necesită reabilitare trebuie făcute din fonduri private, așa cum sunt și clădirile de altfel, Primăria Timișoara fiind în măsură doar să sancționeze contravențional proprietarii de apartamente sau de imobile, în situația în care aceștia nu se pun ”în rând” cu lucrările ce se vor finaliza în 2015. ”Noi cerem proprietarilor să-și întrețină clădirile. Legea ne obligă, de altfel, să facem lucrul acesta și chiar mai mult ne obligă să-i amendăm pe acei proprietari care nu-și îngrijesc clădirile” susține Robu.
Vezi interviul de mai jos pentru a afla de ce spune primarul Timișoarei că ”este opțiunea timișorenilor să stea acolo, chiar dacă legea nu ține seamă de posibilitățile lor financiare”, dar și pentru a vedea care este motivul pentru care Nicolae Robu vrea să ia legătura cu toți proprietarii locuințelor din Centrul Istoric.
Conform datelor inițiale, existente pe site-ul Primăriei, valoarea totală a proiectului de reabilitare a Centrului Istoric din Timișoara este de 53.005.711,38 lei la care se adaugă TVA (12.582.466,32 lei) şi se implementează pe o perioadă de 39 luni, începând cu data de 30.12.2011, însă lucrările au început mult mai târziu, motiv pentru care termenul la care acestea trebuie să fie finalizate a fost prelungit pentru 2015.
[responsive_youtube