Capitala Banatului duce lipsă de un sistem ”inteligent” de semaforizare și flidizarea traficului rutier, un proces care trebuia implementat încă de acum câțiva ani. Odată finalizat, caietul de sarcini a fost anunțat în procedura de licitație, iar o firmă a fost declarată câștigătoare, venind cu cel mai mic preț dintre cele prezente. Așa cum se procedează în România, uzual, reprezentanții unei alte societăți, nemulțumiți de faptul că nu au reușit să-și adjudece lucrarea de implementare a managementului de trafic din Timișoara, aceasta a contestat licitația, motiv care l-a determinat pe primarul Robu să ia atitudine.
”Vă anunțam nu demult că proiectul este cu licitația încheiată. Am întocmit raportul procedurii și am făcut comunicarea către ofertanți. Din păcate, și în această fază, după ce s-a parcurs licitația electronică și a fost desemnat un câștigător, s-a depus o contestație. Firma UTI a depus contestație, iar noi pregătim acum o plângere penală pentru obstrucționarea proiectelor Timișoarei” a explicat edilul-șef al orașului de pe Bega.
Administrația trebuie acum să modifice circa 20.000 de pagini, atât cât cuprinde documentația licitației, și să trimită documentele la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). După aceasta nu are altceva de făcut decât să aștepte ca CNSC să se pronunțe. ”Atribuirea se încearcă de cel puțin un an și jumătate. UTI a fost descalificată pentru că nu a îndeplinit condițiile legale și noi avem și un document de la un minister care confirmă asta” a mai spus Robu, care atrage atenția asupra faptului că ”proiectele europene pot fi implementate până la finele lui 2015. Încă suntem în măsură să implementăm acest proiect, dar suntem la limită” atrage atenția întâiul gospodar al Timișoarei.
Vezi înregistrarea video de mai jos unde primarul explică de ce este ”extrem de important ca semafoarele din Timișoara să funcționeze sincronizat”.
[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=5uyV7Uc2mNw&feature=youtu.be]