Când mă gândesc la o amenajare ergonomică a unei bucătarii de mici dimensiuni, iau în considerare cele mai importante trei elemente ale decorului acesteia: spaţiul, mobilierul şi electrocasnicele. Bineînţeles că aş putea lua în calcul şi finisajele, dar de această dată le voi discuta ca parte integrantă a spaţiului.
Cum poţi mări spaţiul dintr-o bucătărie mică
Înainte de toate, aş vrea să stabilim că o bucătărie mică este una cu suprafaţa de cel mult 7-10 metri pătraţi. Cel mult, da? Ceea ce înseamnă că cele discutate în articolul de astăzi se pot aplica şi în cazul bucătăriilor de 5 sau 6 mp (îţi vine sau nu să crezi, există şi de 5 mp), care sunt cu atât mai dificil de amenajat. Primul pas spre amenajarea unei bucătarii de mici dimensiuni este studierea atentă a spaţiului, pentru a descoperi eventualele modificări ce pot fi făcute în vederea extinderii suprafeţei utile.
Cea mai comună metodă de mărire a unui spaţiu este unirea acestuia cu o încăpere alăturată, desfiinţarea pereţilor despărţitori mărind volumul ambelor încăperi. Însă, aşa cum am spus de fiecare dată când am vorbit despre demolarea zidurilor din interiorul apartamentelor, voi aminti şi acum că o astfel de modificare trebuie făcută doar după obţinerea avizelor şi aprobărilor necesare. Mai multe amănunte despre amenajarea bucătăriilor mici puteți citi pe casadex.ro, acolo unde puteți vizualiza și o galerie foto în care sunt prezentate mai multe modele de bucătării de mici dimensiuni.