Curăţenia generală de Toamnă se apropie, la Timișoara. Atenție la CONDIȚIILE impuse de RETIM!

- Advertisement -

În vederea îndeplinirii acestei obligaţii, Primăria Timişoara organizează, în perioada 13 – 28 octombrie 2014, acţiunea ecologică de curăţenie generală de toamnă, care se va desfăşura în două etape, astfel:
Etapa I: 13 – 19 octombrie 2014 în cartierele şi zonele din partea de Nord a municipiului Timişoara faţă de Canalul Bega;
Etapa II: 20 – 28 octombrie 2014 în cartierele şi zonele din partea de Sud a municipiului Timişoara faţă de Canalul Bega.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Conform prevederilor art. 111¹ din HCL 453/18.12.2007 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara si a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare, modificată şi completată prin HCL 299/18.12.2012, este “interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice”.

De asemenea, ”se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte)”.

Prevederile legale menţionate mai sus sunt obligatoriu de respectat pentru toți cei care vor să scape de gunoaiele din jur, în caz contrar timișorenii care nu respectă specificațiile urmând să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă de la 500 – 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 – 2.000 de lei pentru persoane juridice, conform art. 126, alin. 5 din actul normativ menţionat mai sus.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1 metru cub, precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice – DEEE se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:
– Al. Avram Imbroane, Nr.70;
– Calea Torontalului, Nr.94;
– Str. Energiei, Nr.3;
– Calea Moşniţei, Nr.2.
Programul de funcţionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, predarea bunurilor făcându-se pe baza actului de identitate. Dacă aveţi deşeuri din amenajări interioare şi din curăţenia pivniţelor şi podurilor, în cantităţi mai mari de 1 mc, puteţi solicita pe bază de comandă, containere de la S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele: 0256/49.95.37 sau 0256/22.00.64.

Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. a amplasat în municipiul Timişoara 28 de recipiente sub formă de clopot, destinate colectării deşeurilor din sticlă (albă şi/sau colorată), rugăm cetăţenii să depună aceste deşeuri în containere şi să îndepărteze toate resturile de alimente din sticle şi borcane înainte de a le depune în containere. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, în parcările complexelor comerciale Auchan – Calea Aradului, Calea Şagului, precum şi în staţiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele oraşului.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, compania solicită sprijinul tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi a instituţiilor publice de a respecta graficele de colectare a deşeurilor în perioada campaniei. Pentru informaţii, cetăţenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro.

[dg]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timișoara – de la primul tramvai electric la întâiul mijlocul de transport în comun cu cea mai lungă autonomie din lume

De-a lungul secolelor, în Banat s-au înregistrat nenumărate premiere....

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

O noua statie de incarcare rapida a masinilor electrice in Timis, parte din proiectul european NEXT-E

Compania E.ON Energie România a pus în funcţiune ultima...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00,...

O nouă acțiune de deratizare la Timișoara, în perioada 15-30 noiembrie!

Primăria Timişoara anunță că, în perioada 15 – 30...

Aproape 200 de amenzi și 6 permise de conducere, reținute de polițiști, în doar cinci ore!

Acțiune a polițiștilor rutieri în această dimineață, pe raza...