Deputatul PNL, Horia Cristian încântat de proiectele Primăriei Timişoara

- Advertisement -

Printre reabilitarea sau consolidarea clădirilor publice şi a tuturor monumentelor istorice, a infrastructurii, construirea a cinci poduri peste Bega, linii de tren în subteran,transformarea zonei Catedralei în spațiu pietonal, Robu mai doreşte şi sala polivalentă de 15.000 de locuri, bazin olimpic de înot, patru bazine semi-olimpice, realizarea unui Complex de agrement de tip Aqua Magic, stadion nou de 42.000 de locuri şi sistem de spectacole de muzică. Tot până în 2020 vor fi achiziţionate 100 de tramvaie noi şi 100 de autobuze electrice, costurile la care acestea se vor ridica vor fi de 240 de milioane de euro.

Acum, teoretic totul este „de basm”, practic, ar fi câteva „hopuri” de trecut, cel mai mare fiind bugetul. Valoarea proiectelor este estimată să depăşească cinci miliarde de euro, iar bugetul câtorva dintre proiecte nici nu a fost aproximat. Primarul timişorean speră că două miliarde de euro vor veni din finanţări europene, un miliard din bugetul local, iar restul … din alte surse.

Deputatul PNL, Horia Cristian spune că a citit lista proiectelor Primăriei Timişoara cu „bucurie şi satisfacţie”. „Lista obiectivelor adresează principalele probleme ale Timișoarei, care se regăsesc în orice oraș mare din lume. Putem observa o abordare echilibrată a tuturor problemelor, începând din zonele rezidențiale cu reabilitarea carosabilului, dar și cu construcția de parcuri, locuri de joacă și spații destinate sportului. O abordare complexă a transportului intra-urban, de la dezvoltarea sistemelor de transport în comun nepoluante (tramvaie, autobuze electrice) până la eficientizarea circulației prin construirea de noi pasaje, lărgirea celor existente, modernizarea bulevardelor și finalizarea inelelor de circulație, de natură să reducă supra-aglomerarea, în special  în orele de vârf.”

Ce buget? Noi să fim sănătoşi, banii nu sunt o problemă. Deputatul a mai punctat şi că „Noi suntem convinși că Timișoara are capacitatea de a găsi cele 5 miliarde de euro necesare. Sursa cea mai importantă trebuie să fie fondurile UE, care sunt destinate creșterii calității vieții cetățenilor. Nu trebuie să uităm că cea mai mare parte din acești bani se vor reîntoarce în economia Timișoarei, efectul acestor bani fiind dublu, stimulând creșterea economică și dezvoltarea oraşului.Timișoara trebuie să reînvețe să gândească «mare», așa cum o făcea în urmă cu 23 de ani. Cred că Timișoara are capacitatea de a se îndrepta către proiecte din fonduri europene mari, care să atingă cele 2 miliarde de euro pe care Primăria și le propune a le accesa din fonduri structurale.”

Acum, vorba aceea „Om trăi şi om vedea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timișoara – de la primul tramvai electric la întâiul mijlocul de transport în comun cu cea mai lungă autonomie din lume

De-a lungul secolelor, în Banat s-au înregistrat nenumărate premiere....

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

O noua statie de incarcare rapida a masinilor electrice in Timis, parte din proiectul european NEXT-E

Compania E.ON Energie România a pus în funcţiune ultima...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie