Echipajul aflat în elicopter la momentul accidentului era alcătuit din pilot, copilot, medic și asistent SMURD, iar în momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța.
Accidentul a fost semnalat prin sistemul de urgență 112 la ora 16:11, iar în jurul orei 16:30 primele echipaje ale ISU Dobrogea au început operațiunile de căutare pe lac, anunță Ministerul Sănătății. La ora 16:45, medicul Laura Vizireanu a fost găsită, resuscitată și transportată la Spitalul Județean Constanța, unde însă a încetat din viață.
Imediat după anunțarea accidentului, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus mobilizarea rapidă a tuturor forțelor de intervenție în astfel de situații și s-a deplasat la fața locului, împreună cu o echipă de procurori militari și criminaliști.
La operațiunile de căutare a victimelor accidentului au participat forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, printre care scafandri, pompieri salvatori, jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră din Garda de Coastă. Intervenția a fost în dinamică, fiind implicate în total peste 180 de forțe, căutările fiind îngreunate, potrivit scafandrilor, de temperatura scăzută a apei și cantitatea mare de mâl de pe fundul lacului.
Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani, căsătorit, un copil) era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani, și a absolvit Școala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.
Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 ani, căsătorit, un copil minor) avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.
Medicul din cadrul SMURD Constanța, Vizireanu Laura avea 39 de ani, iar asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton 38 de ani și lucra în cadrul SMURD din anul 2008.
Elicopterul EC 135 a fost preluat de Inspectoratul General de Aviație de la Consiliul Județean Constanța în data de 25 noiembrie 2014, pentru a fi utilizat în misiuni de tip SMURD. Elicopterele operate de SMURD, de tipul celui implicat în accident, au fost oprite la sol, iar ancheta privind identificarea cauzelor producerii accidentului este realizată de către Parchetul Militar.
Din nefericire, apar din nou acuzații, din partea martorilor, cum că echipajele de prim-ajutor, pe de-o parte, au întârziat, iar pe de altă parte au ajuns la fața locului fără echipamentul necesar unei intervenții pe lacul unde s-a produs nenorocirea.