Marţi, 10 iunie 2014, în a doua seară de festival, muzica Timişoarei de demult interpretată live va fi însoţită de imagini inedite din trecutul oraşului prezentate pe ecranul imens amplasat pe scenă.
„Imaginarium” răspunde tendinţei actuale de refugiere în trecut şi de idealizare a istoriei şi a valorilor ei. În Timişoara multiculturală, imaginea muzicală şi vizuală a lumii de demult către care se îndreaptă nostalgia publicului de astăzi, a fost asociată acestei foarte tinere trupe. La rândul lor, imaginile care însoţesc spectacolul prezintă trecutul uitat al Timişoarei oferind o atmosferă deosebită. Ele au fost oferite de asociaţia culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei. iar efectele speciale de mişcare au fost realizate de artistul Aurelian Scorobete.
Spectacolul prezentat de Peregrinii începe la ora 21:00, pe scena Grădinii de Vară Capitol, astăzi, aceasta fiind cea de-a doua zi a Festivalului Artelor Timişorene.
Peregrinii sunt şapte copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, multi-instrumentişti: Andreas, Carla, Fabian, Jacqueline, Ioana, Lucas şi Paul. Ei iubesc istoria oraşului lor Timişoara şi, bineînţeles, muzica trubadurilor peregrini din vechime.
Imaginea de menestreli de modă veche a Peregrinilor şi muzica lor readuc în prim-plan gustul pentru valorile redescoperite tot mai mult, în ultima vreme, de nostalgia unui public ce se regăseşte în frumuseţea multiculturală şi multietnică a stilului World Music. Istoria muzicală povestită de cântecele peregrinilor nu are doar un specific local. Deşi, potrivită exact pe datele modificărilor culturale majore din viaţa vechii Cetăţi de pe Bega, ea se aşează uimitor de confortabil şi pe un „timeline” al istoriei europene.