Ingrediente:
20 g drojdie
2 gălbenuşuri
400 g faina
60 g unt topit (eu am pus ulei)
200 ml lapte călduţ
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de zahăr
Umplutură:
100 g brânză de vaci proaspătă
100 g telemea
100 g unt (margarină)
Mod de preparare: Se face o maia din drojdie linguriţă de zahăr puţin lapte şi 1 lingura de făină.Se lasă la dospit. Gălbenuşurile se freacă cu sarea şi apoi se adăugă restul de lapte. Într-un castron se pune faina şi se adăugă celelalte ingrediente.Se frământă un aluat elastic şi nelipicios adăugând treptat untul topit sau uleiul în cazul meu.Se lasă la dospit 15 min. Umplutura se amestecă bine până devine ca o pastă şi se ţine la frigider Aluatul se întinde sub forma unui pătrat pe planul de lucru uns cu ulei înainte, peste care se întinde compoziţia de brânză, se împătura aducând marginile laterale până la mijloc iar partea de jos peste partea de sus.Se lasă 15-20 minute.Se repetă operaţiunea de încă două ori după care se întinde sub forma unui dreptunghi din care se împarte în trei părţi pe orizontală din care se taie triunghiuri pe carele rulăm sub forma unor cornuri.Se mai lasă în tavă la dospit încă 20 minute după care se coc la 190 grade. Procedeul este un pic mai complicat dar vă spun că merită, sunt delicioase.
Vă doresc sor la treabă şi…
Poftă Bună!!!