INGREDIENTE
Blat 1
8 albuşuri
200g zahăr
2-3 linguri faină
1 praf de copt
50 g mac nemacinat
75g nucă de cocos
Blat 2
3 ouă
6 linguri zahăr
3 linguri apă
6 linguri faină
Crema:
8 gălbenuşuri
250 g zahăr
2 plicuri cappucino clasic
1 plic ness
150 g lapte
300 g unt sau margarină pentru creme
Pentru ornare. 100 g ciocolată
Mod de preparare: Blat 1: Albuşurile la temperatura camerei se bat cu un praf de sare până devin spumă, apoi se adaugă zahărul câte puţin şi se bat până se topeşte zahărul.Se adaugă macul şi nucă de cocos amestecând cu un ţel iar la final se pune faina tot treptat amestecată cu praful de copt. Copozitia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 170 grade aproximativ 25 min.
Blat 2: se bat albuşurile se adaugă zahărul, gălbenuşurile apa şi făina şi se coace pe dosul tăvii peste care aţi pus o foaie de hârtie de copt (asemănătoare foii de doboş dar va fii puţin mai groasă).
Crema. Gălbenuşurile se bat bine cu zahărul până îşi dublează volumul se adaugă, cappucino şi nesul, apoi laptele. se pune pe baie de aburi şi se bate până devine o cremă mai groasă.Se lasă apoi la răcit şi se adaugă la untul frecat spuma.
Asamblare: Blat1 + 1/2 crema +blat2 +restul de cremă +ciocolată rasă
Vă doresc
Poftă Bună!!!