INGREDIENTE:
Foi
500 g faina
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
150 g margarină (unt)
1 plic praf de copt
1 zahăr vanilat
4 linguri de lapte
Crema
1 pachet Margarină (unt)
3 linguri cacao
3 linguri gem de prune
3 linguri de lapte
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
30 ml esenţa de rom
Glazura:
3 albuşuri se bat bine cu 150 g zahăr
Mod de preparare:
Foile: Într-un castron se pune faina (3/4 din cantitate) şi se amestecă cu praful de copt şi zahărul, se adăugă apoi margarina tăiată cubuleţe, gălbenuşurile zahărul vanilat şi laptele.Se frământă bine şi se adăugă şi restul de făină sau cât mai este necesar pentru a forma un aluat omogen şi fin.Se pune în folie alimentară şi se da la frigider pentru 30 min.
Aluatul se împarte în 3 părţi egale din care se întind trei foi ce se coc pe fundul tăvii dar mare grijă să nu le ardeţi. Două cele mai reuşite le păstraţi pentru a fii umplute iar cea de-a treia o sfărâmaţi şi o adăugaţi în crema.
Crema: Margarina (untul) se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat se adăugă apoi cacaua, gemul de prune laptele şi esenţa de rom se omogenizează bine. Foaia fărâmiţată se adăugă peste cremă şi se amestecă.
Asamblare: Se pune prima foaie, cremă, cea de-a doua foaie şi deasupra glazură. Prăjitură asamblata se pune pentru puţin timp la cuptor pentru a rumenii puţin albuşul sau puteţi bate glazura pe aburi fără a mai fii nevoie să puneţi la cuptor.Se da la frigider pentru câteva ore.
Vă doresc spor la treabă şi Poftă Bună!!!