Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu a prezentat o listă cu peste 250 de PROIECTE pentru Timișoara....

Robu a prezentat o listă cu peste 250 de PROIECTE pentru Timișoara. Vezi lista IMPRESIONANTĂ

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Întâiul gospodar al Timișoarei pare a fi și întâiul visător al urbei, dacă putem folosi acest termen fără intenția de a-l jigni în vreun fel pe primarul Nicolae Robu. Acesta a prezentat, vineri, o listă extrem de lungă, care cuprinde investiţiile pe care consideră edilul că sunt extrem de necesare într-un oraș ca Timişoara. Edilul spune că o parte dintre acestea vor fi făcute pe fonduri din bugetul local, fără a aștepta ”mila” Uniunii Europene, în timp ce altele, care implică fonduri uriașe și nu pot fi suportate de municipalitate, vor fi făcute pe bani europeni și cu sprijinul banilor de la bugetul central de stat.

”Nu vor fi făcute toate, nici măcar la nivel de studiu de fezabilitate, dar acesta este portoliul, pentru că noi trebuie să lucrăm cu viziune. Trebuie să știm ce ne propunem noi pentru Timișoara. Altfel spus, care sunt nevoile Timișoarei. După ce vom cunoaște nevoile orașului, vom face o prioritizare dependent de sursele de finanțare pe care le avem la îndemnă. Vom vedea ce putem susține de la bugetul local și ce este prioritar, chiar dacă sunt proiecte eligibile și pe fonduri europene. Avem prea multe proiecte eligibile și sumele de la Uniunea Europeană nu vor fi suficiente pentru toate proiectele și atunci nu are rost să așteptăm. Cu proiectul ”Popa Șapcă”, spre exemplu, care este foarte urgent, nu stâm până vor veni fondurile europene. Îi dăm drumul pe venituri proprii și mai sunt și alte exemple de acest gen” a explicat Nicolae Robu, cu privire la sursele de finanțare a proiectelor sale.

Primarul Timișoarei susține că, indiferent dacă el va rămâne pe funcția pe care o ocupă, sau nu, acest ”portofoliu” ar trebui continuat de către cel care care va ocupa fotoliul de edil-șef și din vara anului viitor înainte. ”Mai e doar un an și puțin din actualul mandat. Indiferent cine va fi primar din 2016 încolo trebuie să se plece de la un portofoliu de proiecte necesare Timișoarei, care vor fi în diverse stadii. Le începem și nu le vom putea până în 2016, pe cele de o anvergură mai mare. Aceasta este abordarea corectă a actului de administrare publică a unui oraș complex și dinamic cum este Timișoara, cu nevoi foarte mari” a mai spus Nicolae Robu.

Mai jos puteți descărca lista cu cele 252 de proiecte, unele dintre acestea în curs de implementare, altele aflate în faza de proiectare, iar unele aflate înaintea demarării studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate. Între acestea se regăsesc din nou stadionul de 42.000 de locuri, lărgirea pasajelor Jiul și Popa Șapcă, lărgirea unor străzi de la două la patru benzi de circulație, extinderea unor spitale, reabilitarea liniilor de tramvaie și a depourilor RATT, sala polivalentă cu 15.000 de locuri și chiar aciziționarea de troleibuze, autobuze sau tramvaie noi, mai puțin poluante.

[responsive_youtube

[dg]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Noul stadion al Timișoarei, în procedură de licitație! Va fi pe structură metalică și va costa peste 73 de milioane de lei

Primăria Timișoara a demarat procedura de licitație deschisă pentru elaborarea proiectului tehnic și execuției...