DSC_1021

Cu bani de la guvern sau nu, Timișoara va avea sala polivalentă de mare capacitate chiar lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”. Este promisiunea primarului Nicolae Robu, care în ultimele zile a fost acuzat de premierul Sorin Grindeanu și de șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, că vrea ca sala polilaventă de 16.000 de locuri să se ridice în Timișoara din cauza unor orgolii personale.

De cealaltă parte, Robu este de părere că sala polivalentă nu ar trebui construită la Giroc, ci că obiectivul trebuie realizat în Timişoara, la fel cum s-a procedat şi în Cluj, unde sala polivalentă şi stadionul sunt alăturate. Obiectivul ar urma să coste 20.000.000 de euro şi să se realizeze în trei ani de zile pentru a fi gata înainte de anul 2021. Timişoara mai are în construcţie o sală polivalentă de 3.000 de locuri la care se lucrează de opt ani de zile.

„Eu nu mă pot împăca cu ideea că un obiectiv atât de important precum sala polivalentă de capacitate mare nu va fi în Timişoara. Şi nu e vorba de niciun orgoliu, e vorba de o prostie mare să punem pe seama orgoliului insistenţa ca sala să fie în Timişoara. La mine nu intervine nici orgoliul nici interesul politic când e vorba de aşa ceva, ci numai de binele oraşului. Orice analiză am face, după orice logică a lucrurilor sala polivalentă trebuie să fie în acea locaţie rezervată pentru a întregi campusul sportiv la Timişoarei. (…) Eu voi transmite o adresă la Compania Naţională de Investiţii prin care voi cere să ni se comunice dacă se agreează locaţia pe care am propus-o pentru Timişoara nu pentru un partid sau altul, sau pentru o persoană sau alta aflată acum în funcţii vremelnice. Şi dacă nu se agreează acea locaţie, atunci vom realiza sala polivalentă pe bugetul local. O sală de cel puţin 10.000 de locuri. Vom pleca de la modelul sălii polivalente de la Cluj. Am o poză foarte frumoasă de la Cluj în care stadionul şi sala polivalentă sunt alături, aşa cum sunt în foarte multe locuri din lume alăturate în campusuri de obiective sportive”, a declarat primarul Nicolae Robu astăzi.