Pereţii şi gardurile din Timişoara sunt arhipline de graffiti, iar poliţiştii locali sancţionează persoanele care desenează cu carioci. Angajaţii Poliţiei Locale din Capitala Banatului, aflaţi în patrulare azi-noapte în jurul orei 00.30, în zona Bălcescu au observat o persoană care desena cu un marker pe un coş de gunoi amplasat pe str. Gh. Doja.
Poliţiştii locali au legitimat persoana „ilegală” şi au constatat că se numește D. Andrada şi are 29 de ani, domiciliul acesteia fiind în Timişoara. Tinerei i s-a întocmit un proces verbal de contravenţie conform Legii 61/1991 republicată. Aceasta a declarat „organelor” că a desenat pe coşul de gunoi, făcându-i doi ochi, pentru că i s-a părut mai drăguţ. Cu toate acestea, Poliţia Locală Timişoara atrage atenţia că desenarea pe pereţii clădirilor, garduri, monumente, alte elemente de mobilier urban atrage după sine sancţiuni drastice şi chiar efectuarea demersurilor de impunere a readucerii la starea iniţială a locaţiilor desenate.
Vă dăm un sfat, cu puţin spirt se duce şi marker-ul de pe coşul de gunoi, dar ce facem cu „artiştii” care desenează pereţii pe suprafeţe de zeci de metri pătraţi? Pe ei cine-i mai sancţionează? Aşa cum vă arătam într-un fotoreportaj, acum aproape un an de zile, pereţii societăţii Aquatim, renovaţi la mijlocul lui 2012, erau plini de graffiti şi nimeni nu a luat nicio măsurră. Astăzi am constatat cu stupoare că desenele de pe preţi au fost „reîmprospătate”.
Oare poliţiştilor locali chiar le place să-i ia pe timişoreni „la mişto”?