Profitând de o legislaţie neclară, cea mai hulită firmă de tractări din Timișoara, Îngerii galbeni, sunt mai mult decât penali. Pentru bani, patronul firmei, Sorin-Răzvan Nedelcu, pare a fi capabil să calce și pe cadavre, nemaiținând cont de nicio lege sau de vreo conduită morală. Ajutat, desigur, de angajații săi, unii dintre aceştia cu DOSARE PENALE DE FURT, nu mai puţin de ZECE LA NUMĂR, îşi fac foarte bine treaba când vine vorba de „tâlhăritul” șoferilor.
Contracte semnate pentru activităţi de SECRETARIAT ŞI BIROU
Contractele dintre proprietar şi firmele: ÎNGERII GALBENI ASIGURĂRI srl şi BANAT TRACTĂRI srl, ambele aparţinând lui Nedelcu Răzvan și având ca administrator pe soţia acestuia, Nedelcu Delia Florica, au semnat două contracte de închiriere a două spaţii pentru birouri, unul în data de: 01.09.2014, pe o perioadă de (5 ani), până la data de 31.08.2019 şi cel de-al doilea în data de: 01.02.2015, valabil până în 31.01.2020. În contracte se specifică clar că: PROPRIETARUL închiriază LOCATORULUI în termenii şi condiţiile contactului, spaţiile identificate la anexa 1, numai pentru exercitarea de activităţi de BIROU şi SECRETARIAT, nicidecum de ÎNŞELĂCIUNE și JAPCĂ prin parcările pe care acesta le-a primit strict (pentru folosinţa EXCLUSIVĂ a angajaţilor), aşa cum este menţionat în contractul de închiriere.
Jaf în parcările „EXCLUSIVE”
Din discuţiile purtate cu proprietarul clădirii, acesta nefiind din Timişoara, la momentul când s-au încheiat contractele cu societățile lui Nedelcu, nu știau cu ce se ocupă acesta. Ulterior oamenii au auzit din presă şi şi-au dat seama că au făcut o mare greșeală când i-au închiriat spațiile respective. Proprietarul l-a acţionat pe Nedelcu şi societăţile comerciale ale acestuia în instanţă şi încearcă să rezilieze contractele pe care le-a încheiat. Majoritatea timişorenilor ştiu cum aceştia stau la pândă şi aşteaptă noi „victime”, pentru ai „tâlharii” de bani şi autoturisme. Metoda este una simplă… Când cineva intră în parcarea lor „privată”, până citeşte ce scrie pe panoul respectiv, unul dintre angajaţi, vine tiptil şi îi pune sistemul de blocare pe roată sau în spatele maşini ca acesta să nu mai poată face nimic. Chiar dacă şoferul îi spune că nu a ştiut şi vrea să plece din parcarea respectivă imediat, angajaţii lui Nedelcu, nu îi lasă, pe unii chiar ameninţându-i cu bătaia sau chiar bruscându-i pe aceştia. Interesul lor este să treacă cât mai mult timp, să urce maşina pe platformă şi să o ducă la ei în spaţiul de depozitare, unde şoferii trebuie să plătească sume exorbitante pentru a-şi recupera autoturismele. Tupeul lui Răzvan Nedelcu nu se opreşte aici. Acesta după ce duce autoturismul la sediul lor din spatele stadionului CFR, le cere şoferilor care nu au maşina pe numele lor să vină cu proprietarul sau cu procură pentru ai putea fi eliberat autoturismul. În această situaţie ne întrebam dacă Răzvan Nedelcu este ORGAN DE CONTROL sau vreun polițist de frontieră şi cum îşi permite acesta să nu le dea oamenilor autoturismele înapoi şi aşa luate cu JAPCA!!! Dacă proprietarul este o persoană plecată din ţară şi altcineva umblă cu maşina acestuia, ne întrebăm ce se întâmplă atunci? Oare cât va plăti omul să-şi ridice autoturismul şi aşa luat ILEGAL. Peste tot Nedelcu se laudă cu cunoştinţele lui din rândul lumii „interlope” Timişorene, la unii chiar apelând şi bineînţeles făcând PLATA, în cazul în care situaţia degenerează şi apare un şofer mai cu „muşchi”, care nu se lasă „tâlhărit” de acesta.
[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=e_vxthkc87c&feature=youtu.be]
Viaţa şoferilor pusă în pericol de angajaţii lui Nedelcu
Nu odată s-a întâmplat ca şoferii blocaţi abuziv să fie ridicaţi cu tot cu maşină şi puşi pe platformă, deoarece aceştia au refuzat să coboare din autoturismul lor proprietate personală.
[responsive_youtube
Noul cod penal spune clar la Infracţiuni contra persoanei – art. 188-227, la CAPITOLUL VI – Infracţiuni contra libertăţii persoanei:
Art. 205: Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.
(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.
(3) Dacă fapta este săvârşită:
A) de către o persoană înarmată;
B) asupra unui minor;
C) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) -(3) se pedepseşte.
Art. 206: Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Un lucru foarte interesant este specificat în lege la CAPITOLUL V – Infracţiuni privind obligaţia de asistenta a celor în primejdie care spune aşa:
Art. 203: Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate
(1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţă de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta nu constituie infracţiune dacă, prin acordarea ajutorului, autorul s-ar expune unui pericol grav cu privire la viaţă, integritatea corporală sau sănătatea să.
Art. 204: Împiedicarea ajutorului
Împiedicarea intervenţiei ajutoarelor pentru salvarea unei persoane de la un pericol iminent şi grav pentru viaţă, integritatea corporală sau sănătatea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Deci până la urma noi toţi cetăţenii, putem lua atitudine împotriva INFRACTORILOR, care pun viaţa unui semen de-al nostru în pericol. Dacă autorităţile din Timişoara în speţă Primăria şi Consiliul Local, nu au de gând să termine cu ABUZURILE Îngerilor Galbeni, cetățenilor nu le rămâne decât să RESPECTE LEGEA şi să intervină atunci când sesizează ca viaţa unui om este pusă în pericol.
Angajatul cu zece dosare penale pentru furt din benzinării
Unul dintre angajaţii societăţii Îngerii Galbeni, este Nueleanu Bogdan, un băiat descurcăreţ care în timpul liber când nu blochează maşinile oamenilor cu „JAPCA”, umbla prin Judeţul Timiş şi da TEPE benzinăriilor. La acţiunea de miercuri, 11 noiembrie, în parcearea de la Melinda Instal, am prins din zbor o discuţie între doi poliţişti, care spuneau că Bogdan Nueleanu are numai puţin de ZECE DOSARE PENALE. Ne-am interesat despre ce este vorba şi am aflat că acesta mergea cu autoturismul proprietate personală, alimenta în staţiile peco de pe raza localităţilor Ghiroda şi Sag, iar apoi pleca cu tupeu fără să plătească. De-o obrăznicie rară nici măcar nu se obosea să schimbe plăcuţele de înmatriculare a maşinii, aşa fiind identificat şi prins în toate doasare de furt. Prejudiciile fiind mici, între 100 şi 500 ron, până în momentul de faţă nu s-au luat măsuri preventive împotriva lui Bogdan, procurorul considerând că el poate fi cercetat în stare de libertate. Probabil la al 30-lea dosar de furt, cineva se va gândi că acest băiat prezintă un real pericol pentru societate. Dosarele sunt în curs de cercetare şi la ora actuală, iar Nueleanu Bogdan, îşi vede nestingherit în continuare de ce ştie el mai bine să facă… adică: (japcă pe maşinile oamenilor).
IOAN COJOCARI şi Consiliul Local, COMPLICI la ilegalităţile „Îngerilor”?!?
Prin Hotărârea Consiliului Local 146/25.03.2014, privind modalitatea de parcare în centre comerciale şi reglementarea ridicării, transportului şi depozitării unor vehicule, consilierul Alfred Simonis, a avut o iniţiativă foarte bună, doar că nimeni nu a înţeles ce s-a întâmplat cu legalitatea HCL-ului respectiv. Contactat telefonic Alfred Simonis, liderul consilierilor PSD, ne-a declarat următoarele:
„Am de gând să fac două proiecte de hotărâre:
Primul proiect prin care să obligăm societăţile comerciale care au contracte cu firme de ridicări maşini pentru parcările lor private, să pună un panou mare de 2M/2M, prin care să avertizeze şoferii ca în acele parcări se ridica autoturismele, sau să delimiteze parcările cu bariere sau gărduleţ în jurul acestora.
Al doilea proiect vreau ca toate societăţile comerciale sau persoanele juridice care au ca activitate deservirea publicului şi au parcări private pe raza Municipiului Timişoara, să se angajeze la obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi a avizelor de la primărie, că pun la dispoziţia clienţilor parcările GRATUIT, sau dacă nu vor, să le delimiteze prin bariere sau cu gărduleţ.”
Tot Alfred Simonis mai crede că, cineva din primărie este complice la ILEGALITĂŢILE practicate de Îngerii Galbeni şi nu înţelege cum de nimeni nu poate face ceva să stopeze aceste abuzuri. Mai spera ca măcar în al 12-lea ceas primarul Nicolae Robu şi consilierii locali să spună: STOP ABUZURILOR, iar cea mai bună dintre soluţiile propuse de Simonis, care credem că va duce la stoparea lor este: obligarea societăţilor comerciale cu parcări private, să le delimiteze cu bariere sau să le lase deschise publicului larg.
L-am contactat telefonic şi pe prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, care ne-a declarat că: „nu prefectura a atacat în contencios HCL-ul în instanţă, ci Îngerii Galbeni. Prefectura doar a trimis către consiliul local să modifice unele nereguli, iar mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat şi dacă aceştia le-au modificat.” Atunci cu atât mai grav exista suspiciuni ca cineva din consiliul local sau chiar secretarul primăriei Ioan Cojocari, sunt complici la abuzurile „Îngerilor”. Ataşăm mai jos documentul trimis de Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş, către secretarul primăriei Ioan Cojocari, care a rămas fără răspuns şi în zi de astăzi. Aşa înţelege „JOHNNY DE LA PRIMĂRIE”, să servească interesele cetăţenilor din Timişoara.
PS: Un lucru foarte important pe care l-am omis din greşeală, este acela că Direcţia Finanţelor Publice Timişoara, ar trebui să verifice dacă există un contract de prestări servicii, în speţă (ridicarea autoturismelor din parcarea privată), între societatea care a închiriat biroul, Îngerii Galbeni Asigurări srl şi aceeaşi societate Îngerii Galbeni Asigurări srl, care se ocupă de ridicatul maşinilor. Cât de legal poate fi un contract (dacă el există), în care aceeaşi societate, face cu aceeaşi societate, un contract de prestări servicii şi ani la rândul a luat banii timişorenilor şi nu numai?!? Dacă această situaţie se adevereşte, toţi cei care au plătit o grămadă de bani „Îngerilor”, ar trebui să-i primească înapoi prin instanţă, plus dobânzi, plus cheltuieli de judecată.
[dg]
Plm, in tara asta mori cu legea in brate. 10 masini lasate la ridicat, cu 100l benzina, si „detonate” de la distanta. Adica ei te deposedeaza de un bun propriu si politia zice ca nu are ce sa faca? Parcheaza pe proprietatea mea, chem politia. Mai, sigur nu e america aici?