HOȚIE crasă la Sânnicolau Mare! Cum se FURĂ banii publici și fondurile europene de administrația Groza

Elena Udrea, sub control judiciar, anunță pe Facebook că va spune ”adevărul despre tot ce se întâmplă”

Udrea s-a prezentat la Secţia 2 de Poliţie în jurul orei 10:00, aşa cum a stabilit cu poliţiştii supraveghetori, după ce procurorii au luat...

Exclusiv! Cum a fost ajutat preşedintele CJT, Titu Bojin, să secretizeze un contract public, imediat după ce valoarea acestuia a fost dublată din pix?!?

Înainte de fi președinte al Consiliului Județean Timiș, până în 2012, pesedistul Titu Bojin a fost directorul Administrației Bazinale a Apelor Banat – Banat...

După ce a votat împotriva super-imunității, Adrian Diaconu a ”recidivat”. Vezi ce a avut ”curajul” să facă ieri

Așa cum v-am făcut cunoscut încă de la momentul respectiv, deputatul timișorean Adrian Diaconu a fost singurul politician din județul Timiș care a votat...

Ultimatumul lui Robu pentru Danut Groza si Petru Roman in conflictul din PNL Timis

Primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, și primarul din Deta, Petru Roman, ar putea fi excluși din PNL Timiș pentru insubordonare. Astăzi, mai mulți...

Povestea de la Sânnicolau Mare e complexă și complicată, la prima vedere. Aceasta începe prin 2010, când administrația locală semnează un contract în valoare de circa 20 milioane de euro pentru” Modernizarea și reabilitarea infrastructurii urbane a orașului Sânnicolau Mare, prin realizarea de drumuri orășenești și trotuare sistem de gestionare a apelor pluviale de suprafață, modernizare parcuri”, cu Ministerul Dezvoltării. Orașul de pe Aranca obținea astfel jumătate din banii alocaţi de ministerul condus la acea vreme de Elena Udrea, contract de finanțare semnat tocmai de Doamna Ministru.

După licitația pe loturi, una dintre câștigătoare a fost desemnată SC Confort SA, tocmai firma mai-marelui” Rege al asfaltului din Banat” – Georgică Cornu. Este vorba despre contractul cu numărul 23326/11.10.2011. Un an mai târziu, mai exact în luna septembrie 2012, se reziliază de comun acord acest contract, firma în cauză intrând în insolvență. Până la acel moment au fost depuse deja șapte cereri de decontare la ADR Vest si un lucru este foarte ciudat, cum de Sorin Maxim a plătit banii pe o lucrare neexecutată ?!? Conform uneia dintre acestea, cea cu numărul 6, au fost depuse spre decontare mai multe lucrări, printre care și canalizarea pluvială, lucrare care cuprinde, printre altele, și șanțuri cu dale din beton. Toate aceste lucrări au fost decontate, împreună cu lucrări de altă natură, inclusiv trotuare și accese rutiere înspre curțile locuitorilor orașului, pe mai multe străzi. Conform documentației care a stat la baza licitației adjudecate de SC Confort SA, societatea trebuia să execute șanțuri pe străzile: Comloșului, Comorii, Axente Sever și Popa Șapcă, în total 5.290 de metri liniari de șanț cu dale din beton. Aceste lucrări au fost decontate și neexecutate, după cum se poate observa și pe teren, la fața locului. Totodată au fost decontate lucrări la trotuare și accese pe străzile Comloșului, Comorii, Axente Sever, Negru Vodă, Nufărului și 16 Decembrie 1989.

Toate aceste lucrări decontate și neexecutate” fizic” însumează un prejudiciu de 1,5 milioane de lei, din fonduri europene, de unde provin majoritatea banilor. Deși s-a pus problema recuperării acestui prejudiciu creat de SC Confort SA, prin acționarea în judecată a societății amintite, primarul Dănuț Groza (actualmente PNL), împreună cu Lavinia Acatrinei, consiliera pe probleme de achiziții publice din cadrul Primăriei Sânnicolau Mare, au ajuns la concluzia că nu este indicat să facă publice aceste” amănunte” menționând că ar fi mai bine că lucrările respective să fie executate de către o altă societate, pe banii publici de la bugetul local. Acest lucru s-a și întâmplat ulterior.

În 2013 se proiectează mai multe lucrări de drumuri și nu numai, iar printre acestea se regăsesc lucrări și la trotuare pe străzile: 16 Decembrie 1989, Nufărului și Negru Vodă. Acel proiect este scos la licitație, iar firma câștigătoare este declarată SC DCM Group SRL, firmă controlată de Dumitru Dinulescu, trezorierul PNL pe plan local şi prieten de concedii cu Nicolae Robu. Firma execută lucrările la trotuare în baza contractului: nr.24830/08.11.2013, pe strada Nufărului de la Grădinița Maghiară și până la strada Negru Vodă, dar și pe străzile Negru Vodă și 16 Decembrie 1989 de la Cantina IAS până la Liceul Agricol, însă lucrările nu au fost decontate pe acest contract, ceea ce se poate dovedi cu martori, locuitorii de pe străzile amintite, căci trotuarele au fost realizate în 2013, iar acesele înspre curțile gospodăriilor, în 2014. Accesele au fost executate tot de DCM Group, însă pe contractul câștigat la licitație în 2014, contract pe baza căruia societatea controlată de Dinulescu trebuia să finalizeze lucrările începute de SC Confort SA.

Culmea, pe parcursul lunii trecute (iulie 2015), s-a scos la licitație o lucrare în valoare de 1.000.000 de lei, din bugetul local, pentru reparații la lucrările executate de Confort SA, deși aceste lucrări nu au fost executate niciodată, așa cum se observă și din imagini, atât foto cât și video, de mai jos. Concluzia este că se fac lucrări de reparații la obiective inexistente. Interesant este faptul că la această licitație participă și SC DCM Group SRL și cel mai probabil că firma lui Dinulescu va câștiga. Persoana care se ocupă de” pregătirea” caietelor de sarcini, pentru licitațiile Primăriei Sânnicolau Mare, este tocmai consiliera pe probleme de achiziții publice, Lavinia Acatrinei, nimeni alta decât o „pilă” bine înfiptă de Ostaficiuc, pentru a se ocupa de combinațiile cu firmele de casă ale MARELUI PARTID PNL. Documentațiile sunt realizate astfel încât firma lui Dinulescu să nu poată pierde licitațiile la care participă. Toate proiectele la lucrările de mai sus au fost executate de SC Coso Cons SRL, o societate cu sediul în Timișoara care a devenit proiectantul” de casă” al Primăriei Sânnicolau Mare.
Mai mult decât atât, dacă în proiectul din 2011, Confort avea de executat șanțuri, în proiectul” DCM” din 2014, prin care trebuiau continuate lucrările începute de Confort, nu există șanțuri prevăzute spre executare. De aici concluzia care confirmă furtul. Șanțurile au fost executate în 2012 doar” pe hârtie” și decontate la propriu, însă acestea lipsesc cu desăvârșire. În plus, în proiectul din 2015, la lucrările de reparații se spune că se execută lucrări de reparații la șanțuri, trotuare și accese, însă acestea nu există.

Un alt aspect este legat de de faptul că prin proiectul din 2011, SC Confort SA avea obligația modernizării trotuarelor și pe strada Piața 30 Decembrie, lucru care este vizibil și pe harta cu lucrările care trebuie executate (vezi foto jos, în galerie). Această stradă are circa 150 de metri lungime și se află în prelungirea străzii Petru Maior. În proiectul din 2014 această stradă nu mai apare ca necesitând lucrări, însă aceste lucrări au fost executate în același timp cu cele de pe strada Petru Maior, de SC DCM Group pe fonduri europene, acum, în 2015, deși strada nu se mai afla în proiect. Execuția de lucrări de pe strada P-ța 30 Decembrie a fost plătită odată către SC Confort și executată de către SC DCM Group.

Schimbând puțin subiectul, fără a ne abate de la hoția realizată” bine” de administrația Groza, am reușit să aflăm că societatea comercială IQ Concept trebuia să se ocupe de realizarea unui stăvilar pe Canalul Aranca, lucrare în valoare de 100.000 de euro plus TVA. Firma a solicitat un avans de 30%, însă administrația locală i-a solicitat inițial o scrisoare de garanție, pe care nu a mai primit-o, însă avansul, din banii publici, a fost acordat. Mai mult decât atât, la dosar nu există dovada plății, deși avansul, în cuantum de 120.000 de lei a fost achitat, iar lucrarea nici măcar nu a început. Așa cum se vede și din imagini, muncitorii firmei au” mișcat” câteva roabe de pământ și cam asta este lucrarea… Pentru a” drege busuiocul” şi pentru ca organele de control ale statului să nu observe furăciunile, Groza încearcă acum, să salveze situația. Așa cum se observă și din imagini, șanțurile sunt în curs de execuție.

Printre alte” șmenuri” marca Dănuț Groza, amintim angajarea unui timișorean (din mass-media locală) pe un post de consilier personal. Atenție, un bărbat pe numele său Fluieraș, face “naveta” zilnic de la Timișoara (acolo unde are domiciliul) până la Sânnicolau Mare, acolo unde ”pontează” în fiecare zi, însă aproape nimeni din instituția publică condusă de liberal nu știe cum arată acest consilier personal, care, culmea, încasează lunar o remunerație financiară de 1.300 de lei. Cardul de pontare al acestuia este” împrumutat” unui alt angajat al instituției pentru a-l” face” prezent în fiecare zi.” Ajutorul” vine tocmai de la șeful de Resurse Umane, Nicolae Căprăresc, cel care din 2008 îl face” prezent” pe Fluieraș, însă acesta nu poate fi văzut la intrarea în primărie, nici măcar cu ajutorul camerelor video din instituție.

Un alt subiect interesant de la Sânnicolau Mare vine din” zona rece”. SC Trans Diana SRL, o firmă cu sediul în Moșnița Nouă, a cărui administrator este Remus Stroian, și se ocupă în ultimii doi ani de serviciile de deszăpezire, dar și de o serie de” săpături”. Pentru curățarea străzilor de zăpada și gheață, firma amintită încasează anual 150.000 de lei pe an, iar primăria, conform contractului, este obligată să achite și staționarea utilajelor. Culmea, utilaje (trei la număr) pe care le folosește și la alte lucrări. Altfel spus, utilajele sunt utilizate la săpat șanțuri, dar firma primește bani pentru că acestea staționează atunci când acestea nu intervin pentru deszăpezire. Aceeași societate avea de realizat o baltă de pește în Sânnicolau Mare, obiectiv pentru care Groza avea de achitat circa 700.000 de lei, în condițiile în care alte localități au achitat 100.000 de lei pentru același obiectiv, de dimensiuni apropiate.

Şi uite aşa în 2016 an electoral, toţi COMBINAGII şi POLITICIENII care au defrişat banii publici şi fonduri europene, se vor ascunde în spatele PARTIDELOR, şi ne vor flutura pe sub nas sloganul: 

V-AŢI LUAT ŢARA ÎNAPOI-SĂ AVEM CE FURA NOI !!!


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

URMARITI-NE!

14,220FaniÎmi place
511CititoriConectați-vă
141CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
42,600AbonațiAbonați-vă

NATIONAL

Cursa aeriana Timisoara – Bucuresti, cea mai frecventata ruta din Romania, in 2019

Bilantul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în anul precedent, confirmă o creștere a datelor...

Delgaz Grid: clujenii, campioni nationali la furtul de gaze; iesenii la curent!

Specialiştii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – septembrie, peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos, 800 dintre acestea fiind...

Padurar Romsilva ucis in timp ce incerca sa previna o defrisare ilegala de arbori

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț,...

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

De ce ar trebui felicitat prof. dr. Mihai Ionac și aplaudat ministrul sănătății, Victor Costache!?

Păi, în primul rând, să o luăm în ordinea importanței. Și da, fără nicio îndoială, în povestea noastră, prof. dr. Mihai...

Conducerea Academiei de Politie, sub control judiciar pentru instigare la santajarea Emiliei Sercan

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei Nicolae Robu. După luni întregi în care s-au războit aruncându-şi cuvinte grele, liderul filialei Timiş,...