Nesimtitii-traficului6
Foto: Radu Constantin

Revenim cu una dintre cele mai “îndrăgite” rubirici de manifest civic pe care am iniţiat-o la propunerea timişorenilor, cititori ai www.voceatimisului.ro. Aşa cum v-am demonstrat şi la “ediţia” precedentă, aceşti “ţărănoi” din trafic nu fac diferenţa nici măcar acum după mai bine de 10 ani de la apariţia lor, între o pistă de biciclete şi şosea, respectiv parcare auto. Nu fac diferenţa nici între locurile destinate autovehiculelor şi cele destinate pietonilor.

Unul dintre colegii noştri aflaţi pe teren, joi în jurul prânzului, a constatat că un autoturism stătea parcat pe pista de biciclete marcată pe trotuarul aflat chiar la colţul Primăriei Municipiului Timişoara. Primul impuls, a scos aparatul de fotografiat şi a făcut câteva poze “Merţanului”, însă în doar câteva secunde, în timp ce el făcea poză, un alt nesimţit, cu un Opel Astra break s-a cocoţat pe trotuar chiar în spatele colegului nostru. Nu lipsea mult ca nesimţitul cu numărul 2, cel cu Opelul, să-l împingă pe colegul nostru puţin pentru a-şi face loc de parcare… pe pista de biciclete!

Cineva să le exlice nesimţiţilor că pista pentru biciclete, nu este parcare, este PISTĂ PENTRU BICICLETE! Nici trotuarele nu sunt parcări, sau şosele, ci TROTUARE! Nesimţiţii trebuie să afle, măcar acum, că pe pistele de biciclete circulă biciclete (conduse de biciclişti), iar pe trotuare se deplasează pietonii.

Mă întreb, oare ce fac poliţiştii locali pe timp de zi? Dar pe timp de noapte? Ei chiar nu intervin nicicând, în nicio situaţie? Pentru ce mai există acest serviciu în cadrul Primăriei, dacă nu-şi justifică existenţa?

Oare cum s-ar descurca Poliţia Locală dar ar fi nevoită să se finanţeze din ceea ce “produce”?

PS: Nu uitaţi, dacă aţi surprins nesimţii din trafic fie video, fie i-aţi fotografiat, ne puteţi contacta pe adresa de e-mail: redactie@voceatimisului.ro pentru a-i face public de râs pe aceştia, poate astfel vom reuşi ca “Împreună să ne facem auziţi”!

1 COMENTARIU

  1. din pacate suntem o generatie de observatori, incapabili de actiuni care sa schimbe ceva! privim, comentam pe retele de socializare sau intre noi si parca asteptam sa se schimbe ceva din senin , dar noi NU FACEM NIMIC PT ASTA! rusine noua ca acceptam tot ceea ce ni se intampla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here