AcasăStiriInfrastructura rutieră din Timiș-proiecte și realităţi

Infrastructura rutieră din Timiș-proiecte și realităţi

Domnule Anton, ca specialist în domeniul rutier, cum vedeţi dezvoltarea proiectelor de infrastructură, în condiţiile în care judeţul Timiş este principala poartă de intrare dinspre Europa?

Aşezarea geografică a judeţului Timiş îi conferă acestuia o amplasare privilegiată, fiind cel mai vestic judeţ al României. Se învecinează la Vest cu judeţul Csongrad – Ungaria şi la Sud-Vest cu provincia Voievodina – Serbia, legătura între cele două judeţe fiind asigurată de punctele de trecere a frontierei de la Cenad, respectiv cele de la Stamora Moraviţa şi Jimbolia. Având în vedere dezbaterile, privind includerea Timisului pe harta de dezvoltare a României, în ceea ce priveşte infrastructura rutieră şi în contextul integrării europene, care înseamnă şi includerea judeţului nostru pe harta logistică, transportatorii din Timiş au simţit nevoia unei viziuni de dezvoltare la care să participe toţi actorii instituţionali şi toţi reprezentanţii mediului privat: o foaie de parcurs, care să arate unde trebuie să ajungem şi cum parcurgem drumul până la realizarea obiectivelor strategice.

De ce este atât de important ca investiţiile în domeniul rutier să se afle pe lista de priorităţi ale administraţiei judeţene cât şi centrale?

Reţeaua de căi rutiere este bine dezvoltată, având o lungime de aproximativ 3000 de km, ceea ce situează Timișul pe locul I în ţara în ierarhia lungimii drumurilor publice. Acţiuni ample de îmbunătăţire a calităţii infrastructurii de circulaţie, precum şi de dezvoltare a reţelei existente, au fost demarate de către autorităţile administraţiei publice. Judeţul Timiş este traversat de două importante drumuri europene, E 70, care intră în tară din Serbia pe la punctul de trecere a frontierei Stamora Moraviţa şi face legătura, prin Timişoara, cu sudul tării şi cu Bucureştiul şi, E 671, care traversează judeţul de la nord la sud, asigurând o bună legătura cu Ungaria, respectiv Europa Centrală. În plus, se cere şi finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Timişoara, dar şi urgentarea realizării centrului intermodal de transport, împreună cu legăturile rutiere obligatorii cu autostrada şi cu centura ocolitoare. Se valorifică astfel potenţialul judeţului nostru de a reintra pe harta comercială europeană, conectarea cu ruta comeciala care străbate Timisul de la nord la sud, şi realizarea unei legături comerciale continentale est-vest prin autostrada A1. Aşa se închide şi cercul şoselei de centură pentru traficul greu. Aceste proiecte sunt importante pentru judeţul Timiş dar şi pentru întreaga ţară, fiind astfel posibilă, atât tranzitarea către judeţele vecine cât şi accesul către Europa.

Totuşi cum vedeţi proiectele de infrastructură, ţinând cont că judeţul Timiş a fost vitregit dealungul timpului de finanţări importante?

Odată cu instalarea noii conduceri administrative a judeţului Timiş, cele mai importante proiecte de infrastructură au început să prindă contur, iar intreagul judeţ are de câştigat. Câştigul nu vine neapărat doar în domeniul transporturilor. Toate domeniile economice au de câştigat odată ce infrastructura rutieră din judeţ se înnoieşte. Judeţul devine atractiv din punct de vedere economic, pentru investitori iar aceast lucru trebuie să ne bucure. Finanţările în proiecte majore au început să se vadă. Doar faptul că suntem beneficiarii unor proiecte aprobate în valoare de aproximativ 25 milioane Euro în infrastructura de transport în judeţ, ne face să credem că suntem pe calea cea bună. Operatorii de transport sunt satisfăcuţi de condiţiile de trafic din judeţul nostru. Preşedintele C.J Timiş, Sorin GRINDEANU, a fost lăudat de către aceştia, deoarece au constatat implicarea domniei sale în proiectele de infrastructură rutieră, tocmai pentru ca traficul judeţean s-a îmbunătățit considerabil.
Sperăm ca echipa propusă de către PSD, pentru Parlamentul României să se implice în includerea judeţului nostru pe harta marilor investiţii în ceea ce priveşte rebilitarea, modernizarea şi de ce nu, construirea de noi reţele rutiere. Cred cu tărie în această echipă tânără, ambiţioasa şi care doreşte să nu dezmintă dictonul: Îndrăzneşte să crezi în ROMÂNIA!

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente